Huns Guild of Nordrassil
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Raidek - eddig.

4 posters

Go down

Raidek - eddig. Empty Raidek - eddig.

Témanyitás  Buschwacker 2008-04-21, 15:40

Sziasztok!

Mindannyian ismertek már, legalább azóta, hogy itt vagyok köztetek - két hete - de legtöbben még az ftl-ből vagy easyraidersből. Két alkalommal voltam veletek raiden, sok tapasztalatom még nincs rólatok, de remélhetőleg idővel ez változni fog.
Mint tudjátok, az officerek (nem tudom mi a rang megnevezése nálatok), a legutóbbi két raid vezetését átadták nekem, hogy próbáljam meg kihozni a legtöbbet a raidből. Azért adtak teret nekem, hogy megnézzük, működnek-e azok a taktikák, amiket én ismerek. (Két éve játszom eredetin, Naxx kivételével minden instát láttam TBC előttről, TBC óta pedig lokkal - a mainem lokk volt (Rindlia) - végigjártam karát, gruult, maggit, ssc/tk egy részét, a sámánommal pedig az Afterlife guildben végigjártam karát, gruult, maggit, ssc-t, tk-t, mount hyjalt, és teronig bt-t. Néha restoként, bár többnyire elementálként.) Van még ezenkívül egy 70es bm huntardom, ill. a pala tankom, amivel a játékot kívánom folytatni a továbbiakban. Azért írtam le ezeket, hogy tudjátok, elég széles raid és wow tapasztalattal rendelkezem, ezért kértek fel a legutóbbi raidek vezetésére.
Amit láttam az elmúlt két raiden, az bíztató volt. A tankok jók, jók a helyzetfelismerő képességük, gyorsan reagálnak. A healerek is jók, bár létszámban elég karcsúak voltunk mindkét alkalommal. A dps eléggé felemás volt, voltak kiugróan jó teljesítmények, és volt néhány átlag alatti is természetesen, mint ahogy mindig lenni szokott Smile
Ami probléma volt:
- a tankok lassabb aggro építése
- class balance = zéró
- váratlan helyzetben iszonyatos fejetlenség
- ts tisztán tartása

Amit viszont látok, hogy simán lehetne haladni, bármit leölni, ha a class balance-on tudnánk változtatni. Tisztában vagyok azzal, hogy be van maximalizálva a klán létszáma, tehát abból kell gazdálkodni, ami van. Viszont akkor - feltéve ha új bossokra is rá akar(unk)tok menni néhányunknak retalentelnie kellene. Ezzel a raid összetétellel, hogy 5 sámán és abból 4 ele, 6 warrior amiből 2 tank, 2 boomkin, nemigen lehet jó eredményt kihozni.
Pl. a dps warrior emeli a raid dps-t, de a self dps-e alacsony. maximum egy fér el belőle egy raidben. sámánból 1 ench (emeli a melee dps-t), 1, max 2 resto, és 1 ele (emeli a caster dps-t). Boomkin az kb. olyan, mint a retri pala. Ha nincs más, akkor befér. t6 contentig sajnos a boomkin dps-e nagyon alacsony, és az 5%-os spell crit aura nem éri meg.
Emellett a klán hiányt szenved - de nagyon erősen - mage-ekből és lokkokból. 1 mage-el nem lehet tk trasht takarítani, nem lehet ssc trasht takarítani. 1 lokkal nem lehet maggit ölni, 1 lokk kevés hydrossra még maulgarra is.
Huntardból is max. kettő férne be - jó esetben -, ahol mindkettő BM huntard (emeli a raid dps-t, missdirectel és emellett t5 contentben már erős dpsként jelentkezik.

Nah, 1előre ennyi, amiket írtam remélem érthető és tiszta. Senki ne fogja fel ezt úgy, hogy másképp nem lehet, mert a tegnapi maulgar kill is mutatja, hogy class balance nélkül is lehet elérni eredményt, de sokkal-sokkal nehezebben.

Szóval, véleményeket várok és remélem, hogy nem fogalmaztam kuszán.

Smile

Buschwacker
Guildtag
Guildtag

Hozzászólások száma : 6
Registration date : 2008. Apr. 15.

Vissza az elejére Go down

Raidek - eddig. Empty RE

Témanyitás  Kridan 2008-04-22, 17:51

Na pont ez a baj, amit irtál...Nincsen Lock és Mágus....És a semmiből nem lehet csinálni:D van egy ötletem:) szerezz Mágusokat és Lockokat és megoldodik minden Smile)
Kridan
Kridan
Guildtag
Guildtag

Hozzászólások száma : 25
Registration date : 2008. Jan. 29.

Raidek - eddig. Empty Re: Raidek - eddig.

Témanyitás  Buschwacker 2008-04-23, 09:12

Mint feljebb írtam, minden megoldható class balance nélkül is - sokkal nehezebben, és több wipe-pal. Pl. Maggira az optimális, 3 lock. De anno mikor még a lokkommal játszottam megcsináltuk a Paranoia-val maggit 1 lokkal (velem), de egyrészt cinkes volt, másrészt meg kirohangáltam a belem (hozzáteszem, hogy emellett olyan dps és heal volt, ami itt perpill nincs még meg).
Minden kirakható, csak iszonyat nehezen.
Ezt a tegnapi Gruul kill is mutatja. 3-ra lement, nem volt tökéletes, de lement és ez a lényeg.
Sokan berzenkednek kara ellen, hogy már hánynuk kell tőle, minek menjenek, stb. stb.
Két okból kell még menni karába: gearelni azokat akiknek a gearje nem megfelelő, a másik pedig, hogy ha meg is van minden lootod, egy karából kijön 23 badge, amikért igen-igen jó cuccokat lehet vásárolni.
A másik amit még szeretnék megjegyezni. Láttam már a guild message-ben is, hogy mindenki felkészülve jöjjön raidre. Hetente 2 vagy 3 alkalommal raidelünk, és akkor sem 3-4 órát, csak 2t, vagy kevesebbet. Ne kelljen azért elpazarolni az időt, mert vki bankban hagyta a heal gearjét, flaskját, elfelejtett javítani, stb. Tartsuk tiszteletben a másik 24 embert, aki arra vár, hogy vki elintézi az ügyes bajos dolgait.

Félreértés ne essék: senkit sem akarok bántani, mert elqrt valamit, vagy benézett valamit, de ha egy picit jobban odafigyelünk, akkor haladhatunk gyorsabban is.

Ps.: Én pl. minden instához úgy állok hozzá, hogy haladjunk, ne tököljünk, essünk túl rajta. Lehet, h nem a legjobb hozzáállás, de pont ezért teljesítek 120%-on mindig.

Ps. 2.: Ha bármikor is benézek(benéztem) vmit raiden, elnézést kérek emiatt, sajnos még nem tanultam meg, h ki kicsoda, milyen speccen van, groupok elosztása, stb. Kis idő nekem is kell, hogy megszokjam a felállásokat.
Egyébként GZ a gruul killhez Smile

Buschwacker
Guildtag
Guildtag

Témanyitás  Buschwacker 2008-05-06, 09:52

Curse-gamingről belinkeltem néhány addont ami kelleni fog a jövőben. Először is rámentek a DOWNLOAD-ra, majda következő lapon nem a curse clientet, hanem a "choose mirror automatically"-ra és máris töltitek az addonokat. Utána a letöltött csomagolt fájlt kicsomagoljátok a wow/interface/addons mappába.

OMEN
Threat mérő addon, ha fel van telepítve és be van állítva, láthatod, hogy ki mennyivel van előtted/mögötted az aggró listán. Tankoknak és dpsenk legyen meg mindenféleképpen!
http://wow.curse.com/downloads/details/9101/

BIG WIGS
Bossfight addon. Figyelmeztet adott bossoknál minden váltásra, ill. arra, hogy mikor mi fog következni.
http://wow.curse.com/downloads/details/3299/

ORA
Raid addon, minden extrával.
http://wow.curse.com/downloads/details/4079/

Deadly Boss Mode
Bossfight addon. Figyelmeztet adott bossoknál minden váltásra, ill. arra, hogy mikor mi fog következni.
http://wow.curse.com/downloads/details/4940/

Natur Enemy Castbar
A legfontosabb, hogy látod, hogy a targeted éppen mit castol.
http://wow.curse.com/downloads/details/2786/

Ezek az addonok mindenféleképpen kellenek, töltsétek le őket.

Buschwacker
Guildtag
Guildtag

Témanyitás  Nightsister 2008-05-06, 10:47

Az ace alapú addonokat (omen, ora2, esetleg recount) innen még egyszerűbb letölteni, plusz van még sok minden más is, lehet böngészni az oldalon:
http://files.wowace.com/

Nightsister
Guildtag
Guildtag

Hozzászólások száma : 2
Registration date : 2008. Feb. 28.

Témanyitás  Buschwacker 2008-05-06, 11:00

A legegyszerűbb megoldás amit én már hónapok óta használok, hogy letöltöttem a wowace updater-t. Ez egy program amit feltelepítettem a gépemre, és ha elindítom, akkor tudok tallózni a wowace összes meglévő addonjai között, ill. egyetlen gombnyomással leölti az összes addonomhoz a frissítéseket.
Roppant kényelmes megoldás.
Ugyanez létezik a curse gaming-en is (curse client).
Első alkalommal kell vele foglalkozni 5 percet, utána már mindig csak egy gombnyomás a frissítés.

Buschwacker
Guildtag
Guildtag

Témanyitás  Illydan 2008-05-08, 20:40

boomkin=retri pala.. na neee
bocs de ezt kicsit sértőnek találom azért (tekintve, hogy mindkettő van), valahogy nem egy kategória
Illydan
Illydan
Guildtag
Guildtag

Hozzászólások száma : 20
Location : Budapest főként.. AnimeCon-on immár 2006 ősze óta résztveszek a szombati napon :)
Registration date : 2008. Feb. 29.

http://regent.deviantart.com

Témanyitás  Buschwacker 2008-05-09, 08:55

Tényleg nem egyenlő kategória, de nem kell megsértődni miatta. A retri pala sokkal jobban használható a t4/t5 contentben, mint egy boomkin. T6 contentben a boomkin már inkább használható, mint egy retri pala.
Számadatokkal tudok csak dobálózni, de egy retri pala ssc gearelve dps-e megközelíti az 0,9-1,1k dmg/sec, míg egy boomkiné maximum 850.
Viszont dmg done-ban kétszer annyit ráver egy retri pala egy boomkinra
Persze, a dologhoz hozzátartozik, hogy nagyban függ a játékostól, ki mennyire tud játszani a karakterével.

Buschwacker
Guildtag
Guildtag

Témanyitás  Illydan 2008-05-10, 22:44

hát (most tényleg ne vedd úgy hogy megsértődtem, csak más az álláspontom).. azért sztem nem lehet a kettőt egy lapon említeni... a retri pala akárhogy is megszakad a manája alatt akkor is közelharci míg egy boomkin távolsági spell használó
nem lehet a kettőt összehasonlítani mert a közelharci akár mozgás közben is tudja ha mást nem ütlegelni, viszont ha egy spelles nem tud kasztolni nem termel dps-t és mivel a boomkin nem dotoló mint egy lock adott esetben így természetes, hogy fájtonként változó a dps-e annak függvényében mennyire tudja osztani az áldást
mind emellett a boomkin elsősorban a critjeire alapoz + arra, hogy a többiek dps-e nagyobb legyen mellette (lásd fairi fire, insect swarm, moonkin aura) valamint ha nagy gond van képes menet közben támasztani amire egy pala sem képes ráadás képpen ott az innervate mind magának ha oom és a hílereknek, amelyhez hasonlót csak a shámi mana tide totemjében láttam (valjuk be 400%-osra növelt mana regen nem rossz valakinek akinek egyébként is 500 felett van lásd priestek.. az azt jelenti hogy kasztolás közben is 2000 a mana regen innervate-el, röviden akár maxra is töltheti a manát)
a t4 pl boomkinnak egy isten csapása, teljességgel használhatatlan! ezért van az, hogy én se szedtem ki mind a mai napig a full t4-et... mert ha magenek való clothos cuccban vagy mostmár badge-ért megvehető t6 közeli itemekkel ruházzuk fel a boomkint bizony nagyon szépen odateszi magát a dps lista elejére
a t4 fele annyi spell damot és egyebeket ad szinte mint a többi spelles kasztnak, ami nem kicsit húzza le a teljesítményt is, az egyetlen előnye hogy leather más nem szinte
ami a dps-t illeti, a boomkin Nem azért van, hogy írtózat dps-t toljon (legalábbis azon a szinten amin mi még egyenlőre vagyunk), hanem hogy elősegítse azt a többiek számára... kérdezem én haszontalan e mondjuk egy fire mage-nek vagy elementalista sháminak amikor 5%-al több a critje? sztem nem.. mind a mellett személyes tapasztalatom az, hogy ha jól van kijátszva a boomkin oom nélkül képes végig damage-elni egy full boss fájtot... az én gírem még nem a legjobb, sokat kell még javítani rajta mégis vol már rá precedens, hogy void reaver-be 6k-t criteltem, ami sztem egy közepes gírrel rendelkező boomkintól nem rossz (gondolom a void fájtot nem kell bemutatnom mennyi szaladgálással jár ami dps gyilkos, leszámítva az aff lockot)... ha azt veszem alapul, hogy a moonfire instant és egy raid alatt 1-2k közötti az átlag sebzése... sztem az sem rossz dps szempontbóol nézve... ha azt veszem, hogy minden crit után lerövidul a casting time 0,5-el és úgy tolok egy 3k sebzést osztó 1sec-es kaszt tájmú wrath-t... az sem rossz... és ez egy közepesen gírelt, de epic boomkint... sztem sokkal több lehetőség van benne mint egy retri palában... mind pve, mind pvp mind raid szempontból nézve... legalábbis nekem sokkal könnyebb volt még a szintezés is boomkinnal mint retri palával... azzal eléggé szemvedős volt számomra a dolog ezért függesztettem fel

nah nem szaporítom tovább a szót.. röviden ennyi az érvelésem a kaszt mellett amivel játszom már 2 éve aktívan Smile csak gondoltam leírom a saját nézőpontom is, hamár össze lett hasonlítva egy nem éppen ugyanabba a súlycsoportba tartozó kaszttal Smile remélem nem találod tolakodónak vagy kötekedőnek mert nem az a célom.. egyszerűen elmondom a tapasztalataim alapján kialakult véleményem és kicsit talán a játszott idő miatt veszem ezt a szivemre
Illydan
Illydan
Guildtag
Guildtag

Hozzászólások száma : 20
Location : Budapest főként.. AnimeCon-on immár 2006 ősze óta résztveszek a szombati napon :)
Registration date : 2008. Feb. 29.

http://regent.deviantart.com

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

Vissza az elejére

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.